24.05.2017

Prvi dvig novega dvižnega mostu za pešce v Gdansku na Poljskem

Povsem brez težav so danes v Gdansku izvedli prvi dvig prekladne konstrukcije novega dvižnega peš mostu do otoka Ołowianka v samem centru Gdanska. Gradnja mostu je že skoraj zaključena, otvoritev, ko bo most tudi uradno predan v funkcijo, pa je predvidena za 19. junij.

15.06.2016

Začela se je gradnja novega dvižnega mostu za pešce v Gdansku na Poljskem

Po uspešno izvedenem izvajalskem razpisu, maja 2016, se je junija že začela gradnja novega dvižnega mostu za pešce in kolesarje, med starim mestnim jedrom in otokom Olowianka v Gdansku. Most se bo gradil po zasnovi in načrtih, ki jih je izdelal Ponting. Ponting je leta 2012 tudi zmagal na mednarodnem inženirsko-arhitekturnem natečaju, ko je s svojo domiselno rešitvijo premagal kar 68 drugih udeležencev natečaja s celega sveta. Po izjavah mestnih oblasti, bo most predvidoma dokončan in predan v uporabo do konca maja 2017.

http://www.gdansk.pl/kamera/kladka 

27.04.2016

Most v Coburgu, Nemčija

Skupaj z IGS Ingenieure GmbH je Ponting prevzel projektiranje novega mestnega mostu v Coburgu. To bo prvi most, ki ga smo ga projektirali v Pontingu, in bo zgrajen v Nemčiji. Načrtovanje mostu se je pričelo v mesecu marcu 2016, izvajalski razpis je predviden za september 2016, most pa bo predvidoma zgrajen in predan prometu poleti/jeseni 2017. Zasnova mostu predstavlja integralno, prednapeto, betonsko, sovprežno, okvirno konstrukcijo iz prefabriciranih montažnih nosilcev in monolitne voziščne plošče. Svetli razpon globoko temeljene okvirne konstrukcije (piloti d = 120 cm) znaša 25 m, skupna površina prekladne konstrukcije pa cca. 700 m2.

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletne strani in z analizo obiska spletno mesto izboljšujemo.
S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov.
Več o uporabi piškotkov.
POTRJUJEM, DA SEM SEZNANJEN