09.04.2018

_Most za pešce in kolesarje v Tremerjah

Začela se je gradnje še enega mostu za pešce, ki smo ga zasnovali v inženirskem biroju Ponting. Most za pešce in kolesarje v Tremerjah je prostorsko paličje v obliki visečega mostu, kar mu daje njegov edinstven karakter. Most preči reko Savinjo v razponu 80 m. Skupaj s stranskimi razponi, kjer je most povezan z masivnimi oporniki, znaša dolžina mostu 92 m.

Most v Tremerjah

03.04.2018

Most Ceršak

Nov pontingov most za pešce in kolesarje je že skoraj pri koncu načrtovanja. Leseni viseči most z razponom 86 m, ki bo povezoval Slovenijo in Avstrijo, bo glavna vez preko reke Mure v sklopu mednarodne kolesarske povezave, med mejnim prehodom v Šentilju in mostom v Črncih pri Gornji Radgoni dolvodno. Gradbeno dovoljenje bo predvidoma izdano še letos, med tem ko je gradnja mostu predvidana v letu 2019.

26.12.2017

Nagrada za dvižni most v Gdansku

V Wroclawu na Poljskem so že devetič podelili nagrade za projektantom in izvajalcem, ki delujejo na področju mostogradnje na Poljskem. Nagrade niso komercialne in so priznanja za inovativnost pri zasnovi, projektiranju in gradnji mostov.

Novi dvižni most za pešce preko reke Motławe v Gdansku, ki smo ga zasnovali inženirji v Pontingu je zmagal v tretji od štirih kategorij, v kategoriji izvedenih mostov za pešce.

https://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Kladka-na-Olowianke-nagrodzona-w-konkursie-dla-najciekawszych-mostow-n119677.html

 

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletne strani in z analizo obiska spletno mesto izboljšujemo.
S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov.
Več o uporabi piškotkov.
POTRJUJEM, DA SEM SEZNANJEN