15.06.2016

Začela se je gradnja novega dvižnega mostu za pešce v Gdansku na Poljskem

Po uspešno izvedenem izvajalskem razpisu, maja 2016, se je junija že začela gradnja novega dvižnega mostu za pešce in kolesarje, med starim mestnim jedrom in otokom Olowianka v Gdansku. Most se bo gradil po zasnovi in načrtih, ki jih je izdelal Ponting. Ponting je leta 2012 tudi zmagal na mednarodnem inženirsko-arhitekturnem natečaju, ko je s svojo domiselno rešitvijo premagal kar 68 drugih udeležencev natečaja s celega sveta. Po izjavah mestnih oblasti, bo most predvidoma dokončan in predan v uporabo do konca maja 2017.

http://www.gdansk.pl/kamera/kladka 

27.04.2016

Most v Coburgu, Nemčija

Skupaj z IGS Ingenieure GmbH je Ponting prevzel projektiranje novega mestnega mostu v Coburgu. To bo prvi most, ki ga smo ga projektirali v Pontingu, in bo zgrajen v Nemčiji. Načrtovanje mostu se je pričelo v mesecu marcu 2016, izvajalski razpis je predviden za september 2016, most pa bo predvidoma zgrajen in predan prometu poleti/jeseni 2017. Zasnova mostu predstavlja integralno, prednapeto, betonsko, sovprežno, okvirno konstrukcijo iz prefabriciranih montažnih nosilcev in monolitne voziščne plošče. Svetli razpon globoko temeljene okvirne konstrukcije (piloti d = 120 cm) znaša 25 m, skupna površina prekladne konstrukcije pa cca. 700 m2.

25.08.2015

Končana je gradnja železniških križanj Pragersko - Hodoš

Po skoraj dveh letih načrtovanje in več kot letu dni gradenj je pri koncu eden večjih gradbenih projektov v zadnjih letih v Sloveniji. Večina od skupno 23-ih večjih premostitvenih objektov, nadvozov in podvozov je končanih in odprtih za promet. Ponting je v okviru tega projekta zasnoval in projektiral 9 premostitvenih objektov, večinoma grajenih v zahtevnih pogojih in kratkih rokih.

Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Omogočajo nam, da lahko zagotovimo delovanje vseh funkcij spletne strani in z analizo obiska spletno mesto izboljšujemo.
S tem, ko spletno mesto uporabljate, dovoljujete uporabo teh piškotkov.
Več o uporabi piškotkov.
POTRJUJEM, DA SEM SEZNANJEN